Pe urmele lui Viracocha. 00. Intro

“Cabin crew, prepare for landing”.
Dupa aproape 15 ore de zbor si o escala interminabila de 5h, acest anunt mi-a poposit in urechi precum o binecuvantare. Parca nu imi venea sa cred ca totul se terminase. De fapt, nici vorba de asa ceva, ci abia incepea.

Cele 2-3 grade Celsius din Bucuresti s-au transformat in peste 30 de grade in Santiago de Chile, oras in care nu aveam sa stam prea mult. Acest prim impact cu America de Sud a fost oarecum dezamagitor, deoarece asteptarile erau mari. Nu stiu exact ce as fi vrut sa gasesc, o alta lume probabil (in naivitatea mea), insa am intalnit aceleasi strazi, blocuri, piete, parcuri, magazine, masini. Nu am avut timp sa aprofundez Santiago, poate mi-as fi schimbat parerea. In orice caz, nici nu era scopul meu in viata.

_______

Destul de multa politie, mai ales in zona centrala. E periculos orasul sau trece o coloana oficiala? Sa indraznesc sa scot aparatul foto sau nu ar fi cea mai buna idee aici? De ce nu am citit mai multe inainte despre Santiago?

carabineros-de-chile

 

_______

Unul dintre serviciile stradale foarte raspandite este lustruitul pantofilor. Nu cred ca ziarul este din partea casei si nu cred ca ar fi avut cineva ceva de comentat daca foloseai Kindle.

shoe-polish

 

_______

La ora amiezei, zona centrala este foarte aglomerata, pentru amatorii genului.

pe-strazi

 

_______

Asta e dovada ca, atunci cand in emisfera nordica este iarna, in emisfera sudica e vara.

baie-in-fantana

 

_______

relax

 

_______

Cerro (=Dealul) Santa LucĂ­a este un mic deal-parc situat in zona centrala. Din varf ai o priveliste frumoasa asupra orasului.

in-parc

 

_______

Zona de belvedere a parcului. Selfie stick-urile au devenit un accesoriu obligatoriu.

selfie-stick

 

_______

Un altfel de selfie stick.

santa-lucia

_______

 

No comments yet.

Leave a Reply